Du behöver

  • MAJSSOPPA
  • 5 dl vatten
  • 250 g majskorn
  • 4 små potatisar, skalade och delade i bitar
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 orange paprika, strimlad
  • 1 dl kokosmjölk
  • 0,5 röd chili, utkärnad och strimlad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • GRÖNSAKSMACKOR
  • 2 skivor fullkornsbröd, eventuellt glutenfritt bröd à 35 gram
  • 0,5 dl keso, eventuellt laktosfri
  • 5 cm purjolök
  • 4 cocktailtomater, delade
  • 1 morot, fint riven
  • 50 g valfri sallad
  • 0,5 röd paprika, strimlad
  • 50 g mungbönsgroddar

Gör så här

1
SOPPA:

2
Koka majskorn, potatis, lök och paprika i vattnet cirka 15 minuter. Tillsätt kokosmjölk, chili och vinäger. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

3

4
MACKOR:

5
Lägg fullkornsbröden på en tallrik, bred på keso och fördela grönsakerna ovanpå.


Kommentar:
485 kcal per portion
E% 12 procent protein, 28 procent fett, 60 procent kolhydrater.