Du behöver
- MAJSSOPPA
- 5 dl vatten
- 250 g majskorn
- 4 små potatisar, skalade och delade i bitar
- 1 liten gul lök, hackad
- 1 orange paprika, strimlad
- 1 dl kokosmjölk
- 0,5 röd chili, utkärnad och strimlad
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt och svartpeppar
- GRÖNSAKSMACKOR
- 2 skivor fullkornsbröd, eventuellt glutenfritt bröd à 35 gram
- 0,5 dl keso, eventuellt laktosfri
- 5 cm purjolök
- 4 cocktailtomater, delade
- 1 morot, fint riven
- 50 g valfri sallad
- 0,5 röd paprika, strimlad
- 50 g mungbönsgroddar
Gör så här
1
SOPPA:
2
Koka majskorn, potatis, lök och paprika i vattnet cirka 15 minuter. Tillsätt kokosmjölk, chili och vinäger. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
3
4
MACKOR:
5
Lägg fullkornsbröden på en tallrik, bred på keso och fördela grönsakerna ovanpå.
485 kcal per portion
E% 12 procent protein, 28 procent fett, 60 procent kolhydrater.