Du behöver
- 1 liter vatten
- 2 morötter
- 2 blekselleri stjälkar
- 2 palsternackor
- 1 lagerblad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 pkt Udon nudlar (gjorda på fullkornsvete men helt utan ägg, finns att köpa i de flesta asiatiska affärer)
- 4 msk hatcho miso
- ev. 1 msk Tamarisoja
- 3 stora blad salladskål
- 2 tsk bockhornsklöver
- 3 salladslökar
- 2 msk blötlagda alger, tex Arame
- ev. färska kryddor t ex koriander, thai basilika eller vanlig basilika
Gör så här
1
1. Koka en buljong på 1 liter vatten, 1 morot, all blekselleri, 1 palsternacka, vitlöksklyftorna, lagerblad och bockhornsklöver. När det har kokat upp, låt sjuda i 20 minuter och lyft ur alla grönsaker.
2
3
2. Koka nudlarna i en separat kastrull efter angiven tid och spola dem i kallt vatten när de är färdiga så all överflödig stärkelse försvinner. Ställ åt sidan.
4
5
3. Finstrimla salladskålen, 1 morot, 1 palsternacka som på bilden. Se till att buljongen är ordentligt varm. Vispa ner miso i buljongen och lägg i grönsakerna, se till att buljongen absolut inte kokar i detta skede för då “dödar” men de naturliga mjölksyrebakterierna i mison.
6
7
4. Finstrimla salladslöken. Garnera en varm djup tallrik eller skål med nudlarna, finkskuren salladslök och alger. Häll den varma soppan med grönsakerna i tallriken och servera. Krydda med färska örter om du önskar.
256 kcal per portion
E% 15 procent protein, 11 procent fett, 74 procent kolhydrater