Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 2 morötter
  • 2 blekselleri stjälkar
  • 2 palsternackor
  • 1 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt Udon nudlar (gjorda på fullkornsvete men helt utan ägg, finns att köpa i de flesta asiatiska affärer)
  • 4 msk hatcho miso
  • ev. 1 msk Tamarisoja
  • 3 stora blad salladskål
  • 2 tsk bockhornsklöver
  • 3 salladslökar
  • 2 msk blötlagda alger, tex Arame
  • ev. färska kryddor t ex koriander, thai basilika eller vanlig basilika

Gör så här

1
1. Koka en buljong på 1 liter vatten, 1 morot, all blekselleri, 1 palsternacka, vitlöksklyftorna, lagerblad och bockhornsklöver. När det har kokat upp, låt sjuda i 20 minuter och lyft ur alla grönsaker.

2

3
2. Koka nudlarna i en separat kastrull efter angiven tid och spola dem i kallt vatten när de är färdiga så all överflödig stärkelse försvinner. Ställ åt sidan.

4

5
3. Finstrimla salladskålen, 1 morot, 1 palsternacka som på bilden. Se till att buljongen är ordentligt varm. Vispa ner miso i buljongen och lägg i grönsakerna, se till att buljongen absolut inte kokar i detta skede för då “dödar” men de naturliga mjölksyrebakterierna i mison.

6

7
4. Finstrimla salladslöken. Garnera en varm djup tallrik eller skål med nudlarna, finkskuren salladslök och alger. Häll den varma soppan med grönsakerna i tallriken och servera. Krydda med färska örter om du önskar.


Kommentar:
256 kcal per portion
E% 15 procent protein, 11 procent fett, 74 procent kolhydrater