Du behöver

  • 1 grönkålshuvud
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 kålrot
  • 0,5 salladshuvud
  • HONUNGSVINÄGRETT
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 0,5 dl opastöriserad äppelcidervinäger
  • 0,5 dl pressad citron
  • 1-2 msk honung (helst rå honung)
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

1
1. Skär grönkålen, morötter, palsternacka, kålrot och salladskål i tunna strimlor.

2

3
2. Mixa rapsolja, vinäger, citron och honung till en slät dressing (kan sparas en vecka i kylen).

4

5
3. Blanda alla grönsaker med önskad mängd dressing. Låt stå i rumsvärme 30 minuter före servering


Kommentar:
per portion 100g
122 kcal per portion
E% 5 procent protein, 67 procent fett, 28 procent kolhydrater