Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 100 g chèvre
  • ½ dl sesamfrön
  • 2-3 msk pumpafröolja
  • 2 msk flytande honung
  • flingsalt efter smak

Gör så här

1
1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter beroende på storleken.

2

3
2. Dela rödbetorna i klyftor och lägg upp på fyra tallrikar. Skär chèvreosten i skivor och lägg ca 3 skivor på varje tallrik.

4

5
3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Strö fröna över rödbetorna och osten.

6

7
4. Ringla över pumpafröoljan och hunungen. Strö över lite flingsalt.


Kommentar:
277 kcal per portion
E% 13 procent protein, 61 procent fett, 26 procent kolhydrater.

Recept: Gry Forsell