Du behöver
- SESAMDOPPADE SPETT
- 4 träspett, blötlagda
- 200 g vegefärs
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 krm chilipulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 msk skalade sesamfrön
- LÄTTSTEKTA GRÖNSAKER
- 1 tsk olivolja
- 1 röd paprika, i bitar
- 100 g sockerärter, delade
- 100 g vaxbönor, delade
- 100 g rotselleri, i små bitar
- 1 gul lök, fint skivad
- 2 morötter, strimlade
- 2 msk tamari eller japansk sojasås
- 1 msk färsk rosmarin, fint hackad
- salt och svartpeppar
- MANGO CHUTNEY-YOGHURT
- 1 dl matlagningsyoghurt, eventuellt laktosfri
- 1,5 msk mango chutney med ingefära
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med kryddorna och forma den runt träspetten. Rulla dem i sesamfröna och ugnsbaka cirka 12 minuter.
2
3
2. Värm oljan i en stekpanna och stek samtliga grönsaker under omrörning tills de känns lagom krispiga. Tillsätt tamari och kryddor.
4
3. Blanda ihop yoghurt och mango chutney.
402 kcal per portion
E% 28 procent protein, 35 procent fett, 37 procent kolhydrater