Du behöver

  • SESAMDOPPADE SPETT
  • 4 träspett, blötlagda
  • 200 g vegefärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm chilipulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk skalade sesamfrön
  • LÄTTSTEKTA GRÖNSAKER
  • 1 tsk olivolja
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 100 g sockerärter, delade
  • 100 g vaxbönor, delade
  • 100 g rotselleri, i små bitar
  • 1 gul lök, fint skivad
  • 2 morötter, strimlade
  • 2 msk tamari eller japansk sojasås
  • 1 msk färsk rosmarin, fint hackad
  • salt och svartpeppar
  • MANGO CHUTNEY-YOGHURT
  • 1 dl matlagningsyoghurt, eventuellt laktosfri
  • 1,5 msk mango chutney med ingefära

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med kryddorna och forma den runt träspetten. Rulla dem i sesamfröna och ugnsbaka cirka 12 minuter.

2

3
2. Värm oljan i en stekpanna och stek samtliga grönsaker under omrörning tills de känns lagom krispiga. Tillsätt tamari och kryddor.

4
3. Blanda ihop yoghurt och mango chutney.


Kommentar:
402 kcal per portion
E% 28 procent protein, 35 procent fett, 37 procent kolhydrater