Du behöver
- 300 g aubergine, 1 mellanstor eller flera små
- 2 tsk salt
- SALSA
- 4 dl (1 burk) svarta bönor
- 1 röd lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 150 g blå druvor, kärna ur och dela i bitar
- 1 röd chilipepparfrukt, ta bort kärnor och mellanvägg, finstrimla
- 8 svarta kärnfria oliver i vatten, dela i bitar
- 1 limefrukt, pressad
- 150 g vaxbönor
- 1,5 msk olivolja
Gör så här
1
1. Skiva auberginerna på längden. Bred ut skivorna och strö över saltet. Låt stå medans du gör salsan.
2
3
2. Blanda alla ingredienser till salsan och pressa över limen.
4
5
3. Koka vaxbönorna knappt mjuka i lite vatten.
6
7
4. Torka av auberginen och stek hastigt i olivoljan.
360 kcal per portion
E% 16 procent protein, 35 procent fett, 49 procent kolhydrater