Du behöver

  • 300 g aubergine, 1 mellanstor eller flera små
  • 2 tsk salt
  • SALSA
  • 4 dl (1 burk) svarta bönor
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 150 g blå druvor, kärna ur och dela i bitar
  • 1 röd chilipepparfrukt, ta bort kärnor och mellanvägg, finstrimla
  • 8 svarta kärnfria oliver i vatten, dela i bitar
  • 1 limefrukt, pressad
  • 150 g vaxbönor
  • 1,5 msk olivolja

Gör så här

1
1. Skiva auberginerna på längden. Bred ut skivorna och strö över saltet. Låt stå medans du gör salsan.

2

3
2. Blanda alla ingredienser till salsan och pressa över limen.

4

5
3. Koka vaxbönorna knappt mjuka i lite vatten.

6

7
4. Torka av auberginen och stek hastigt i olivoljan.


Kommentar:
360 kcal per portion
E% 16 procent protein, 35 procent fett, 49 procent kolhydrater