Vinterrötter i het gryta

Du behöver 1 msk olivolja 2 röda lökar, skivade 1 morot, fint strimlad 1 palsternacka, fint strimlad 10 cm purjolök, tunt skivad 1 burk hela...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 2 röda lökar, skivade
  • 1 morot, fint strimlad
  • 1 palsternacka, fint strimlad
  • 10 cm purjolök, tunt skivad
  • 1 burk hela tomater, i bitar
  • 2 dl kikärter, från burk eller kokta
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tamari eller japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

1
1. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn grönsakerna cirka 10 minuter.

2

3
2. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ytterligare några minuter tills grönsakerna har lagom tuggmotstånd.

4

5
Servera gärna med råris, fullkornsris eller med ett grovt bröd.


Kommentar:
310 kcal per portion
E% 15 procent protein, 30 procent fett, 55 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top