Andreas bönwok

Du behöver 1 stor lök 2 röda paprikor 4 morötter 2 msk olja 1 msk färsk ingefära 1 liter mungbönsgroddar 2 krm cayennepeppar 1 smulad...


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor lök
  • 2 röda paprikor
  • 4 morötter
  • 2 msk olja
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 liter mungbönsgroddar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 smulad buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche, ev. laktosfri
  • 2 msk sweet chilisås
  • salt och svartpeppar efter smak
  • TILLBEHÖR:
  • Bandspagetti 4 portioner

Gör så här

1
1. Hacka löken, strimla paprika och morötter. Woka grönsakerna i olja på hög värme i några minuter.

2
2. Riv ingefäran och tillsätt den tillsammans med groddar och cayennepeppar.

3
3. Låt steka ihop ytterligare i någon minut.

4
4. Rör ner smulad buljongtärning, crème fraiche och sweet chilisås.

5
5. Salta och peppra efter smak.


Kommentar:
304 kcal per portion
E% 6 procent protein, 74 procent fett, 20 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top