Du behöver
- 12 normalstora, mjöliga potatisar
- HUMMUS MED ÄRTER
- 7 dl kokta gula ärter
- 2 msk rapsolja
- saften av en halv citron
- 5 msk hackad persilja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1,5 tsk salt
- VITLÖKSSMÖR
- 75 g rumsvarmt smör, eventuellt mjölkfritt margarin
- 0,5 dl rapsolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt
- KESORÖRA
- 250 g naturell keso, eventuellt laktosfri
- 1 tsk örtsalt
- VINTERGRÖNSAKER
- 2 finrivna morötter
- 100 g hyvlad röd- eller vitkål
- 0,5 skivad rödlök
- mungböns- eller linsgroddar
- saften av en halv citron
Gör så här
1
1. Lägg potatisarna i en långpanna. Gör små hål i dem med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Baka 200 graders ugnsvärme. Vänd potatisarna 2-3 gånger under baktiden. Känn med en provsticka för att se när potatisarna är mjuka (ca 40-60 minuter).
2
2. Vitlökssmör: Rör ihop ingredienserna och smaka av.
3
3. Hummus: Mixa alla ingredienser utom vitlök och salt i en matberedare. Pressa i vitlöken och smaka av med salt.
4
4. Kesoröra: Blanda keso och örtsalt.
5
5. Vintergrönsaker: Gör i ordning grönsakerna och pressa över citron.
6
När potatisarna är färdigbakade så skär du ett kryss på toppen och öppnar upp ett hål för den goda fyllningen. Ät och njut!
MÅLTIDSFÖRSLAG
220 gram bakad potatis
2 msk kesoröra
1 msk vitlökssmör
2 msk hummus
90 g vintergrönsaker
414 kcal per portion
E% 11 procent protein, 35 procent fett, 54 procent kolhydrater