Du behöver

  • 12 normalstora, mjöliga potatisar
  • HUMMUS MED ÄRTER
  • 7 dl kokta gula ärter
  • 2 msk rapsolja
  • saften av en halv citron
  • 5 msk hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk salt
  • VITLÖKSSMÖR
  • 75 g rumsvarmt smör, eventuellt mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • KESORÖRA
  • 250 g naturell keso, eventuellt laktosfri
  • 1 tsk örtsalt
  • VINTERGRÖNSAKER
  • 2 finrivna morötter
  • 100 g hyvlad röd- eller vitkål
  • 0,5 skivad rödlök
  • mungböns- eller linsgroddar
  • saften av en halv citron

Gör så här

1
1. Lägg potatisarna i en långpanna. Gör små hål i dem med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Baka 200 graders ugnsvärme. Vänd potatisarna 2-3 gånger under baktiden. Känn med en provsticka för att se när potatisarna är mjuka (ca 40-60 minuter).

2
2. Vitlökssmör: Rör ihop ingredienserna och smaka av.

3
3. Hummus: Mixa alla ingredienser utom vitlök och salt i en matberedare. Pressa i vitlöken och smaka av med salt.

4
4. Kesoröra: Blanda keso och örtsalt.

5
5. Vintergrönsaker: Gör i ordning grönsakerna och pressa över citron.

6
När potatisarna är färdigbakade så skär du ett kryss på toppen och öppnar upp ett hål för den goda fyllningen. Ät och njut!


Kommentar:
MÅLTIDSFÖRSLAG
220 gram bakad potatis
2 msk kesoröra
1 msk vitlökssmör
2 msk hummus
90 g vintergrönsaker

414 kcal per portion
E% 11 procent protein, 35 procent fett, 54 procent kolhydrater