Frästa grönsaker

Du behöver 1 röd paprika, i bitar ½ blomkålshuvud, i bitar 1 broccolikvist, i bitar 1 kruka basilika 2 gula lökar, hackade 2 morötter, hackade...


4 portioner

Du behöver

  • 1 röd paprika, i bitar
  • ½ blomkålshuvud, i bitar
  • 1 broccolikvist, i bitar
  • 1 kruka basilika
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 morötter, hackade
  • 2 palsternackor, hackade
  • ½ selleribit, hackad
  • ½ kålrot, hackad
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk olivolja

Gör så här

1
1. Lägg i en järngryta (alternativt en vanlig gryta) tillsammans med vattnet och oljan och låt puttra i ca 10 min.

2
2. Lägg paprika, blomkål och broccoli i grytan och koka ytterligare 5-10 min. Salta och peppra.

3
3. Klipp över basilika.


Kommentar:
per portion 280g utan ris
160 kcal per portion
E% 10 procent protein, 57 procent fett, 33 procent kolhydrater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top