Wokade alger

Du behöver 1 paket arame alger (finns i hälsokostbutiker 2 msk olivolja 5 msk tamari (japansk sojasås) 1-2 vitlöksklyftor 1 tsk kryddpeppar TILLBEHÖR 3 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 paket arame alger (finns i hälsokostbutiker
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk tamari (japansk sojasås)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • TILLBEHÖR
  • 3 dl rostade sötmandlar

Gör så här

1
1. Blötlägg algerna i 5 minuter. Häll av vattnet och lägg i . algerna i en kastrull med nytt vatten och koka upp. Låt koka någon minut. Häll av kokvattnet och skölj algerna.

2
2. Hetta upp rätt mycket olja i en stekpanna. Fräs algerna med soja, tamari och vitlök tills tamarin har tagits upp av algerna. Smaka av med kryddpeppar.

3
3. Rosta sötmandel i ugnen på 100 graders värme i 10 minuter. Servera algerna med sötmandeln.


Kommentar:
1 portion med mandel
330 kcal per portion
E% 12 procent protein, 72 procent fett, 16 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top