Du behöver
- 4 portioner fjärilsmakaroner
- 500 g bondbönor
- smör till stekning
- cirka 500 g kalkonbröst
- flingsalt
- svartpeppar
- 8 blad salvia
- 4–8 skivor rökt renstek eller skinka
- 1 dl finosherry eller äppelmust
Gör så här
1
Koka pastan efter paketets anvisning. Öppna bönskidorna och ta ur bönorna, låt dem koka med i samma vatten de två sista minuterna. Slå bort vattnet, tillsätt 1 tsk smör och skaka runt.
2
Skiva liggande filébitar centimetertjockt med kniven parallell med skärbrädan. Salta och peppra, lägg ett par saviablad på varje köttskiva. Täck med rökt kött och fäst eventuellt med tandpetare.
3
Lättbryn smör i varm stekpanna. Låt först renstekssidan ta färg ett par minuter. Vänd och stek kalkonsidan. Slå på sherryn, täck med lock och låt puttra 5 minuter.
Näringsvärde: Kcal 574, Fett 10 g, Kolhydrater 69 g, Fibrer 11 g