Kalkonsaltimbocca med pasta och bönor

Du behöver 4 portioner fjärilsmakaroner 500 g bondbönor smör till stekning cirka 500 g kalkonbröst flingsalt svartpeppar 8 blad salvia 4–8 skivor rökt renstek eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner fjärilsmakaroner
  • 500 g bondbönor
  • smör till stekning
  • cirka 500 g kalkonbröst
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 8 blad salvia
  • 4–8 skivor rökt renstek eller skinka
  • 1 dl finosherry eller äppelmust

Gör så här

1
Koka pastan efter paketets anvisning. Öppna bönskidorna och ta ur bönorna, låt dem koka med i samma vatten de två sista minuterna. Slå bort vattnet, tillsätt 1 tsk smör och skaka runt.

2
Skiva liggande filébitar centimetertjockt med kniven parallell med skärbrädan. Salta och peppra, lägg ett par saviablad på varje köttskiva. Täck med rökt kött och fäst eventuellt med tandpetare.

3
Lättbryn smör i varm stekpanna. Låt först renstekssidan ta färg ett par minuter. Vänd och stek kalkonsidan. Slå på sherryn, täck med lock och låt puttra 5 minuter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 574, Fett 10 g, Kolhydrater 69 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top