Pumpamarmelad

Du behöver 500 g pumpa 4 päron 50 g ingefära 3 dl vatten saften av 2 citroner 500 g syltsocker Gör så här 1 1...


0 portioner

Du behöver

  • 500 g pumpa
  • 4 päron
  • 50 g ingefära
  • 3 dl vatten
  • saften av 2 citroner
  • 500 g syltsocker

Gör så här

1
1 Skala pumpa och päron, skär dem i kuber. Skala ingefäran och skär i stora bitar.

2

3
2 Mät upp vattnet i en kastrull. Koka pumpa, päron och ingefära i vattnet 30 minuter.

4

5
3 Tillsätt citronsaft och syltsocker i kastrullen. Koka ytterligare 15 minuter.

6

7
4 Häll upp marmeladen på rena glasburkar. Låt stå i kyl minst ett dygn före servering.


Kommentar:
35 KCAL PER MATSKED
E% 1 proc protein, 0 proc fett, 99 proc kolhydrater.

Ur boken ”Medelhavets läckerheter. Mitt goda Toscana”, av Stefano Catenacci, Norstedts.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top