Du behöver
- 1 1/2 kg betor (röda, gula eller polka)
- 200 g chèvre
- 1 påse rucola
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1/2 dl rostade solroskärnor
- 1 dl chilivinägrett
- CHILIVINÄGRETT
- 1/2 dl olja
- 2 msk vatten
- 2 msk vinäger
- salt
- svartpeppar
- 1 nypa chiliflakes
Gör så här
1
1 Skölj och skala betorna. Skär i klyftor och koka tio minuter.
2
3
2 Skär osten i bitar. Skölj salladen.
4
5
3 Häll av vattnet från betorna. Blanda dem med rucola och lök.
6
7
4 Blanda ihop chilivinägretten.
8
9
5 Toppa salladen med ost och solroskärnor. Ringla över chilivinägrett.
484 KCAL PER PORTION
E% 15 proc protein, 55 proc fett, 30 proc kolhydrater