Du behöver

  • 1 1/2 kg betor (röda, gula eller polka)
  • 200 g chèvre
  • 1 påse rucola
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1/2 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl chilivinägrett
  • CHILIVINÄGRETT
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här

1
1 Skölj och skala betorna. Skär i klyftor och koka tio minuter.

2

3
2 Skär osten i bitar. Skölj salladen.

4

5
3 Häll av vattnet från betorna. Blanda dem med rucola och lök.

6

7
4 Blanda ihop chilivinägretten.

8

9
5 Toppa salladen med ost och solroskärnor. Ringla över chilivinägrett.


Kommentar:
484 KCAL PER PORTION
E% 15 proc protein, 55 proc fett, 30 proc kolhydrater