Du behöver
- 200 g champinjoner
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl bönmix, gärna edamame
- 2 dl bulgur eller råris
- 1/2 kuvert saffran
- 1 ask sockerärtor
- 10 cocktailtomater
- 1–2 squash (beroende på storlek)
- 2 msk rostade solroskärnor
Gör så här
1
1 Ansa och skiva champinjonerna. Blanda olja, vinäger och vitlök. Låt svampen ligga i marinaden minst 30 minuter.
2
3
2 Blanda svampen med bönorna.
4
5
3 Koka bulgur eller råris med saffran. Förväll sockerärtorna. Blanda bulgur, sockerärtor och tomathalvor.
6
7
4 Skär strimlor av squashen med en osthyvel eller rotfruktsskalare. Toppa med solroskärnor.
8
9
5 Servera squashspagetti, bulgur- eller rårisblandning och marinerad svamp med bönor i små högar.
Squashspagetti är helt enkelt squash som strimlas. Riktigt gott även att servera som klassisk pasta till sojafärssås eller liknande.
330 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 44 proc fett, 43 proc kolhydrater