Squashspagetti med tillbehör

Du behöver 200 g champinjoner 1/2 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 1 vitlöksklyfta 2 dl bönmix, gärna edamame 2 dl bulgur eller råris 1/2 kuvert...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl bönmix, gärna edamame
  • 2 dl bulgur eller råris
  • 1/2 kuvert saffran
  • 1 ask sockerärtor
  • 10 cocktailtomater
  • 1–2 squash (beroende på storlek)
  • 2 msk rostade solroskärnor

Gör så här

1
1 Ansa och skiva champinjonerna. Blanda olja, vinäger och vitlök. Låt svampen ligga i marinaden minst 30 minuter.

2

3
2 Blanda svampen med bönorna.

4

5
3 Koka bulgur eller råris med saffran. Förväll sockerärtorna. Blanda bulgur, sockerärtor och tomathalvor.

6

7
4 Skär strimlor av squashen med en osthyvel eller rotfruktsskalare. Toppa med solroskärnor.

8

9
5 Servera squashspagetti, bulgur- eller rårisblandning och marinerad svamp med bönor i små högar.


Kommentar:
Squashspagetti är helt enkelt squash som strimlas. Riktigt gott även att servera som klassisk pasta till sojafärssås eller liknande.

330 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 44 proc fett, 43 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top