Du behöver
- 2 fänkålsstånd
- 2 palsternackor
- 4 morötter
- 4 potatisar
- 1 stort blomkålshuvud
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2
3
2 Skär av roten på fänkålen, dela i mindre bitar.
4
5
3 Skala palsternacka, morot och potatis och skär i mindre bitar.
6
7
4 Knipsa av blomkålen i små buketter.
8
9
5 Blanda med olja, pressa över vitlöken och rosta i ugn i 25–40 minuter, beroende på storleken på grönsaksbitarna. Toppa med färsk basilika innan servering.
Njut dina varma grönsaker med en bit halloumi eller en bönsallad. Har du andra grönsaker än de nämnda i skafferiet så går det bra. Ta lök, hela vitlöksklyftor, lägg i några små tomater, ja, det du hittar helt enkelt.
217 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 36 proc fett, 53 proc kolhydrater