Du behöver

  • 2 fänkålsstånd
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2 Skär av roten på fänkålen, dela i mindre bitar.

4

5
3 Skala palsternacka, morot och potatis och skär i mindre bitar.

6

7
4 Knipsa av blomkålen i små buketter.

8

9
5 Blanda med olja, pressa över vitlöken och rosta i ugn i 25–40 minuter, beroende på storleken på grönsaksbitarna. Toppa med färsk basilika innan servering.


Kommentar:
Njut dina varma grönsaker med en bit halloumi eller en bönsallad. Har du andra grönsaker än de nämnda i skafferiet så går det bra. Ta lök, hela vitlöksklyftor, lägg i några små tomater, ja, det du hittar helt enkelt.

217 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 36 proc fett, 53 proc kolhydrater