Du behöver

  • 1 paket lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g quornfärs
  • 1 stor morot
  • 10 färska champinjoner
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 paket passerade tomater
  • salt och peppar
  • ev chili
  • 400 g fryst hackad spenat
  • 2 askar keso feta oliv
  • 1 krm muskotnöt
  • ostsås, gör egen eller köp färdig
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
2 Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja, bränn inte.

4
Rör ner färsen och bryn den lätt.

5

6
3 Blanda i riven morot och champinjoner i bitar. Tillsätt tomaterna.

7

8
4 Krydda med salt, peppar och ev chili. Låt färssåsen puttra minst 20 minuter. Smaka av igen.

9

10
5 Blanda tinad spenat med keso och muskotnöt.

11

12
6 Häll lite ostsås över botten på en ugnssäker form.

13

14
7 Varva sedan quornfärssås, lasagneplattor och spenatröra i flera lager. Avsluta med lasagneplattor.

15

16
8 Häll till sist över ostsåsen som är kvar och strö över riven ost.

17

18
9 Grädda i ca 20 minuter och låt stå en stund före servering.


Kommentar:
569 KCAL PER PORTION
E% 23 procent protein, 32 procent fett, 45 procent kolhydrater

Receptet kommer från boken “Grönt helt enkelt” som är utgiven av tidningen HÄLSA. Boken går att beställa på vår webb-shop på www.halsa.se