Du behöver
- 1 paket lasagneplattor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 400 g quornfärs
- 1 stor morot
- 10 färska champinjoner
- 1 burk krossade tomater
- 1 paket passerade tomater
- salt och peppar
- ev chili
- 400 g fryst hackad spenat
- 2 askar keso feta oliv
- 1 krm muskotnöt
- ostsås, gör egen eller köp färdig
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader.
2
3
2 Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja, bränn inte.
4
Rör ner färsen och bryn den lätt.
5
6
3 Blanda i riven morot och champinjoner i bitar. Tillsätt tomaterna.
7
8
4 Krydda med salt, peppar och ev chili. Låt färssåsen puttra minst 20 minuter. Smaka av igen.
9
10
5 Blanda tinad spenat med keso och muskotnöt.
11
12
6 Häll lite ostsås över botten på en ugnssäker form.
13
14
7 Varva sedan quornfärssås, lasagneplattor och spenatröra i flera lager. Avsluta med lasagneplattor.
15
16
8 Häll till sist över ostsåsen som är kvar och strö över riven ost.
17
18
9 Grädda i ca 20 minuter och låt stå en stund före servering.
569 KCAL PER PORTION
E% 23 procent protein, 32 procent fett, 45 procent kolhydrater
Receptet kommer från boken “Grönt helt enkelt” som är utgiven av tidningen HÄLSA. Boken går att beställa på vår webb-shop på www.halsa.se