Apelsinsallad med pistagenötter

Du behöver 4 stora apelsiner 20 rostade pistagenötter 1 limefrukt, skalet 2 dl vispgrädde eller vispbar vaniljsås 1 msk strösocker citronmelissblad Gör så här 1...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora apelsiner
  • 20 rostade pistagenötter
  • 1 limefrukt, skalet
  • 2 dl vispgrädde eller vispbar vaniljsås
  • 1 msk strösocker
  • citronmelissblad

Gör så här

1
Skala apelsinerna med kniv, allt det vita ska bort. Skär ur hinnfria klyftor, lägg dem i en skål och krama saften ur apelsinskrovet.

2
Skala och gnid fnösslet av nötkärnorna i en kökshandduk. Grovhacka nötterna. Strimla eller finriv limeskalet. Vispa grädden med sockret till fast skum, eller vispa upp vaniljsåsen.

3
Fördela apelsinklyftorna och saften i varsin portionsskål. Strö på nöthack, klick en gräddtopp på och garnera med limestrimlor samt citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top