Du behöver

  • 1,5 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 3 morötter, tärnade
  • 4 potatisar, tärnade
  • 1,5 dl röda linser
  • Ca 1 tsk finhackad chili eller sambal oelek efter smak
  • 1 tsk timjan
  • 1,5 liter vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Fräs löken i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt rotfrukter, linser, kryddor, vatten och buljongtärningar.

2

3
2. Koka upp vattnet och låt sjuda ca 10 minuter eller tills grönsakerna och linserna är mjuka.

4

5
3. Smaksätt med nymalen svartpeppar och eventuellt lite salt.


Kommentar:
235 KCAL PER PORTION Á 5 DL
19 procent protein, 23 procent fett, 58 procent kolhydrater