Du behöver
- 1,5 msk olivolja
- 1 stor gul lök, hackad
- 3 morötter, tärnade
- 4 potatisar, tärnade
- 1,5 dl röda linser
- Ca 1 tsk finhackad chili eller sambal oelek efter smak
- 1 tsk timjan
- 1,5 liter vatten
- 3 tärningar grönsaksbuljong
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1. Fräs löken i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt rotfrukter, linser, kryddor, vatten och buljongtärningar.
2
3
2. Koka upp vattnet och låt sjuda ca 10 minuter eller tills grönsakerna och linserna är mjuka.
4
5
3. Smaksätt med nymalen svartpeppar och eventuellt lite salt.
235 KCAL PER PORTION Á 5 DL
19 procent protein, 23 procent fett, 58 procent kolhydrater