Tomatsås för gourmeter

Du behöver 1 tub tomatpuré 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja Lite vatten rivet citronskal en nypa socker en nypa salt ev. ett par matskedar mellangrädde...


0 portioner

Du behöver

  • 1 tub tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Lite vatten
  • rivet citronskal
  • en nypa socker
  • en nypa salt
  • ev. ett par matskedar mellangrädde eller havregrädde

Gör så här

1
1. Fräs en tub tomatpuré och en liten hackad vitlöksklyfta i två matskedar olivolja tills blandningen blir grynig och färgen övergår till tegelröd.

2

3
2. Slå i lite vatten, en halv deciliter i taget tills såsen är lagom tjock.

4

5
3. Rör såsen slät och fin och låt puttra i minst fem minuter.

6

7
4. Smaksätt med lite rivet citronskal, en nypa socker och lika mycket salt.

8

9
5. Ett par matskedar mellangrädde ger en mildare, rundare sås.

10

11
6. För en fruktigare sås, ersätt en del av vattnet med krossade tomater eller några färska tomater. Jättegod till fullkornspasta och parmesanost!

12

13
Såsen håller sig några dagar i kylskåpet.


Kommentar:
Recept ur boken “Hjärnkoll på maten”, av Martin Ingvar & Gunilla Eldh, Natur & Kultur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top