Äppelsill på rågbröd

Du behöver 4 skivor mörkt danskt rågbröd smör 4 salladsblad 1 svenskt äpple 1 dl gräddfil 1/2 dl finskuren gräslök 2 burkar (à 200 g)...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor mörkt danskt rågbröd
  • smör
  • 4 salladsblad
  • 1 svenskt äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 2 burkar (à 200 g) matjessill
  • stor kapris

Gör så här

1
Bred brödet med en aning mjukt smör och lägg på välsköljd, avskakad sallad. Skiva äpplet tvärs­över, peta bort kärnor. Lägg en skiva på varje macka.

2
Blanda gräddfil och gräslök, fördela på äpplena och toppa med skivad sill. Pynta med kapris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top