Citronstekt kyckling med pasta

Du behöver 4 st kycklingfiléer 1 st citron 3 st vitlöksklyftor rivna eller pressade 3.5 msk olivolja 2 msk pressad citron svartpeppar 400 g strozzapreti...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st citron
  • 3 st vitlöksklyftor rivna eller pressade
  • 3.5 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • svartpeppar
  • 400 g strozzapreti eller annan pasta
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 st salladslökar strimlade
  • 2 msk olivolja
  • Parmesan färskriven

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna längsmed i två tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat.

2
Riv det yttersta gula skalet från citronen fint. Fördela det över kycklingen tillsammans med vitlök, olivolja och svartpeppar. Pressa lite citron över och låt dra 10 minuter.

3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt grädde, salladslök och olivolja. Låt bli riktigt varmt.

4
Stek kycklingskivorna i het panna 2 minuter på varje sida, salta. Servera till pastan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 579, fett 21 g, kolhydrater 54 g, fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top