Örtkycklingbröst med färskpotatis

Du behöver 4 kycklingbröst med skinn salt smör timjan några strån + 2 msk plockad timjan 2 vitlöksklyftor 4 dl hönsbuljong 50 g persilja Tillbehör:...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • salt
  • smör
  • timjan några strån + 2 msk plockad timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl hönsbuljong
  • 50 g persilja
  • Tillbehör:
  • 500 g färskpotatis, skrubbad och kokt
  • 8 späda morötter, lätt kokta i saltat vatten
  • 4 salladslökar, lätt kokta i saltat vatten
  • 1 knippa rädisor, hyvlade
  • 100 g plocksallad (gem, baby­spenat och rucola exempelvis)
  • 4 inlagda kronärtskockor

Gör så här

1
Salta kycklingbrösten och stek dem med skinnsidan nedåt tillsammans med några strån timjan och vitlöksklyftorna.

2
Häll på buljongen och låt brösten brässera på låg värme cirka 10 mi­nuter.

3
Sila buljongen. Mixa den med persilja och timjan och 3 matskedar smör till en skummig sås. Dela kycklingbrösten och servera med sås och tillbehör.


Kommentar:
Lätt och mjukt rödvin med örtiga och bäriga aromer lämpar sig utmärkt till huvudrätten. Ett rosévin med lite kraft skulle man också kunna tänka sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top