Du behöver
- 4 kycklingbröst med skinn
- salt
- smör
- timjan några strån + 2 msk plockad timjan
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl hönsbuljong
- 50 g persilja
- Tillbehör:
- 500 g färskpotatis, skrubbad och kokt
- 8 späda morötter, lätt kokta i saltat vatten
- 4 salladslökar, lätt kokta i saltat vatten
- 1 knippa rädisor, hyvlade
- 100 g plocksallad (gem, babyspenat och rucola exempelvis)
- 4 inlagda kronärtskockor
Gör så här
1
Salta kycklingbrösten och stek dem med skinnsidan nedåt tillsammans med några strån timjan och vitlöksklyftorna.
2
Häll på buljongen och låt brösten brässera på låg värme cirka 10 minuter.
3
Sila buljongen. Mixa den med persilja och timjan och 3 matskedar smör till en skummig sås. Dela kycklingbrösten och servera med sås och tillbehör.
Lätt och mjukt rödvin med örtiga och bäriga aromer lämpar sig utmärkt till huvudrätten. Ett rosévin med lite kraft skulle man också kunna tänka sig.