Du behöver
- 4 portioner spagetti
- 1 nät vongole eller hjärtmusslor
- 2 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök, kluven
- 1 dl vitt vin
- 1/2 tsk chili flakes
- 1/2 vitlök, finhackad
- 2 msk persilja, finhackad
Gör så här
1
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
2
Spola av musslorna, släng musslor som inte är slutna. Lägg dem i en torr stekpanna, täck med lock och ånga musslorna i sitt eget spad på högsta värme tills de öppnat sig, 3–4 minuter. Kasta musslor som inte öppnat sig. Sila av det lilla spad som bildas i pannan och spara.
3
Hetta upp olja i en stor panna, lägg i den kluvna vitlöken så att oljan får lite smak, ta upp och kasta vitlökshalvorna efter ett par minuter.
4
Vänd ner den avsilade spagettin i oljan, häll på vinet och musselspadet.
5
Lägg till sist i musslorna, smula i chili, strö på finhackad vitlök och persilja.
6
Servera på en gång.