Spagetti vongole med smak av hav

Du behöver 4 portioner spagetti 1 nät vongole eller hjärtmusslor 2 dl olivolja 1 klyfta vitlök, kluven 1 dl vitt vin 1/2 tsk chili flakes...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner spagetti
  • 1 nät vongole eller hjärtmusslor
  • 2 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök, kluven
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 1/2 vitlök, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

1
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

2
Spola av musslorna, släng musslor som inte är slutna. Lägg dem i en torr stekpanna, täck med lock och ånga musslorna i sitt eget spad på högsta värme tills de öppnat sig, 3–4 minuter. Kasta musslor som inte öppnat sig. Sila av det lilla spad som bildas i pannan och spara.

3
Hetta upp olja i en stor panna, lägg i den kluvna vitlöken så att oljan får lite smak, ta upp och kasta vitlöks­halvorna efter ett par minuter.

4
Vänd ner den avsilade spagettin i oljan, häll på vinet och musselspadet.

5
Lägg till sist i musslorna, smula i chili, strö på finhackad vitlök och persilja.

6
Servera på en gång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top