Du behöver
- PAJDEG
- 100 g smör
- 2 dl fint dinkelvete
- eller vetemjöl
- 1 dl grovt dinkelvete
- eller grahamsmjöl
- 2 msk kallt vatten
- FYLLNING
- 500 g (ca 4 st) gul lök
- 1 msk olivolja
- havssalt
- nymalen svartpeppar
- 100 g ädelost
- 250 g kesella, lätt
- 2 ägg
- TILL SERVERING
- En stor blandad grönsallad med lite pressad citron, havssalt och nymalen svartpeppar.
Gör så här
1
1. Smula smöret i mjölet, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Knåda inte!
2
3
2. Kavla eller tryck ut i en pajform, ca 27 cm i diameter, och ställ i frysen en halvtimme.
4
5
3. Förgrädda pajskalet i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 min.
6
7
4. Skär löken i tunna skivor och fräs den mjuk i olivoljan, salta och peppra och låt den svalna.
8
9
5. Smula ädelosten och rör ihop den med kesella och ägg. Blanda röran med löken och häll allt i pajskalet. Grädda i 200 grader i ca 40 min.
404 KCAL PER PORTION (inklusive 150 gram sallad per portion)
E% 17 proc protein, 53 proc fett, 30 proc kolhydrater
Foto: Thinkstock