Lökpaj med ädelost

Du behöver PAJDEG 100 g smör 2 dl fint dinkelvete eller vetemjöl 1 dl grovt dinkelvete eller grahamsmjöl 2 msk kallt vatten FYLLNING 500 g...


6 portioner

Du behöver

  • PAJDEG
  • 100 g smör
  • 2 dl fint dinkelvete
  • eller vetemjöl
  • 1 dl grovt dinkelvete
  • eller grahamsmjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • FYLLNING
  • 500 g (ca 4 st) gul lök
  • 1 msk olivolja
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g ädelost
  • 250 g kesella, lätt
  • 2 ägg
  • TILL SERVERING
  • En stor blandad grönsallad med lite pressad citron, havssalt och nymalen svartpeppar.

Gör så här

1
1. Smula smöret i mjölet, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Knåda inte!

2

3
2. Kavla eller tryck ut i en pajform, ca 27 cm i diameter, och ställ i frysen en halvtimme.

4

5
3. Förgrädda pajskalet i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 min.

6

7
4. Skär löken i tunna skivor och fräs den mjuk i olivoljan, salta och peppra och låt den svalna.

8

9
5. Smula ädelosten och rör ihop den med kesella och ägg. Blanda röran med löken och häll allt i pajskalet. Grädda i 200 grader i ca 40 min.


Kommentar:
404 KCAL PER PORTION (inklusive 150 gram sallad per portion)
E% 17 proc protein, 53 proc fett, 30 proc kolhydrater

Foto: Thinkstock

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top