Ärtsoppa på marockanskt vis

Du behöver 2 förpackningar ärtsoppa (utan kött) 2 tärningar grönsaksbuljong 1–2 vitlöksklyftor, skalade 3 dl hackad purjolök salt Servera med: olivolja hel (spis)kummin färsk timjan...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 förpackningar ärtsoppa (utan kött)
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1–2 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 dl hackad purjolök
  • salt
  • Servera med:
  • olivolja
  • hel (spis)kummin
  • färsk timjan
  • citronklyftor
  • flingsalt

Gör så här

1
Blanda soppan med 7 dl vatten i en kastrull. Smula i buljongtärningar och rör ner vitlöksklyftor samt purjo. Koka soppan minst 5 minuter. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt.

2
Häll soppan i en serveringsskål och ställ fram småskålar med olika tillbehör. Det går bra att lägga kryddor i olja. Var och en kan krydda sin egen sopportion från kryddskålarna.

3
Servera bröd till och gärna får- eller getost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 500, fett 13 g, kolhydrater 58 g, fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top