Saffransplätt med smetana och rom

Du behöver 2 st ägg 6 dl mjölk 2.5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk strösocker 0.5 st påse saffran 1 msk smör 1...

Tillagningstid: 25 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 st påse saffran
  • 1 msk smör
  • 1 st burk smetana eller creme fraiche
  • 150 g löjrom
  • gräslök

Gör så här

1
Vispa samman äggen, hälften av mjölken, mjöl, salt, socker som stötts i mortel med saffran samt smält smör. Vispa smeten slät och klimpfri och häll i resten av mjölken. Grädda plättar med lite extra smör i första laggen.

2
Toppa plättarna med en klick smetana, lite löjrom och gräslök. Avnjutes som drinktilltugg eller förrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top