Läsar-recept

Inkokt makril

Du behöver 1,5 kg hel makrill, salt, ättika Lag: 1,5 l vatten, dill, 1 x sockerbit, 1 x lagerblad, 5 x vitpepparkorn . Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg hel makrill, salt, ättika
  • Lag: 1,5 l vatten, dill, 1 x sockerbit, 1 x lagerblad, 5 x vitpepparkorn
  • .

Gör så här

1
Beredning; fisken rensas, gnides in m salt och ättika, skärs i lämpliga bitar (3 bitar av makrill ca 600g) för servering.

2

3
Koka upp lagen; lägg i makrillbitarna i kokande vatten. Låt koka upp, skumma av. Sänk sedan värmen och låt fisken sjuda tills den är mjuk.

4

5
Fisken får därefter kallna i spadet.

6

7
Vid servering lägg bitarna i karott, sila spadet över och garnera med fäska dillkvistar.

8

9
Servera gärna md skarpsås eller majonnäs, ev. även gräddfil m pepparrot

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top