Du behöver

  • 4 PORTIONER
  • 1 röd chilifrukt, fint skuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • 1 knippe salladslök, finskuren
  • 4 morötter, i skivor
  • 1 msk soja
  • 1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk honung
  • 8 dl vatten
  • 250 g japanska udonnudlar
  • 1/2 kinakålshuvud
  • 1/2 påse färsk spenat
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

1
1. Fräs hälften av chilifrukten och all vitlök i oljorna. Lägg ner salladslök och morötter och låt fräsa med någon min.

2

3
2. Rör ner soja, buljongtärning, honung och vatten. Låt koka upp.

4

5
3. Lägg i nudlarna och koka dem nästan mjuka.

6

7
4. Skär kinakålen och spenaten, blanda ner i soppan.

8

9
5. Toppa med sesamfrön. Servera resten av chilifrukten vid sidan om, så kan den som vill hetta upp soppan.


Kommentar:
355 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 27 proc fett, 60 proc kolhydrater