Du behöver
- 4 PORTIONER
- 1 röd chilifrukt, fint skuren
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk sesamolja
- 1 msk matolja
- 1 knippe salladslök, finskuren
- 4 morötter, i skivor
- 1 msk soja
- 1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk honung
- 8 dl vatten
- 250 g japanska udonnudlar
- 1/2 kinakålshuvud
- 1/2 påse färsk spenat
- 2 msk sesamfrön
Gör så här
1
1. Fräs hälften av chilifrukten och all vitlök i oljorna. Lägg ner salladslök och morötter och låt fräsa med någon min.
2
3
2. Rör ner soja, buljongtärning, honung och vatten. Låt koka upp.
4
5
3. Lägg i nudlarna och koka dem nästan mjuka.
6
7
4. Skär kinakålen och spenaten, blanda ner i soppan.
8
9
5. Toppa med sesamfrön. Servera resten av chilifrukten vid sidan om, så kan den som vill hetta upp soppan.
355 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 27 proc fett, 60 proc kolhydrater