Quorn bourguignon

Du behöver 4 PORTIONER 3 dl rödvin timjan salt peppar 2 lagerblad 1 tsk honung 2 vitlöksklyftor, finhackade 3 msk tomatpuré 2 tärningar ekologisk buljong...


4 portioner

Du behöver

  • 4 PORTIONER
  • 3 dl rödvin
  • timjan
  • salt
  • peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk honung
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tärningar ekologisk buljong
  • 2–3 morötter
  • 200 g champinjoner
  • eller annan svamp
  • 2–3 steklökar
  • 1 msk olja
  • 300 g quornbitar
  • 1 pkt quorn baconbitar
  • 1 liten klick smör
  • 1–2 msk vetemjöl
  • 1/2 burk syltlök
  • 1 kruka persilja

Gör så här

1
1. Häll ner vin, kryddor, lagerblad, honung, vitlök, tomatpuré och buljong i en kastrull och koka på svag värme 30 min. Fyll på med vin eller vatten om det behövs mer vätska.

2

3
2. Skär morötter, svamp och steklök i mindre bitar och fräs i olja. Lägg ner i grytan när vinbasen kokat ungefär 30 min.

4

5
3. Stek quornbitar och quornbacon i smör. Pudra över vetemjölet. Rör ner i grytan tillsammans med syltlöken.

6

7
4. Låt koka på svag värme ytterligare 10 min. Hacka under tiden persiljan och lägg ner i grytan.

8

9
5. Servera med potatis eller ris.


Kommentar:
265 KCAL PER PORTION EXKL. POTATIS OCH RIS
E% 27 proc protein, 33 proc fett, 30 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top