Du behöver
- 4 PORTIONER
- 3 dl rödvin
- timjan
- salt
- peppar
- 2 lagerblad
- 1 tsk honung
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk tomatpuré
- 2 tärningar ekologisk buljong
- 2–3 morötter
- 200 g champinjoner
- eller annan svamp
- 2–3 steklökar
- 1 msk olja
- 300 g quornbitar
- 1 pkt quorn baconbitar
- 1 liten klick smör
- 1–2 msk vetemjöl
- 1/2 burk syltlök
- 1 kruka persilja
Gör så här
1
1. Häll ner vin, kryddor, lagerblad, honung, vitlök, tomatpuré och buljong i en kastrull och koka på svag värme 30 min. Fyll på med vin eller vatten om det behövs mer vätska.
2
3
2. Skär morötter, svamp och steklök i mindre bitar och fräs i olja. Lägg ner i grytan när vinbasen kokat ungefär 30 min.
4
5
3. Stek quornbitar och quornbacon i smör. Pudra över vetemjölet. Rör ner i grytan tillsammans med syltlöken.
6
7
4. Låt koka på svag värme ytterligare 10 min. Hacka under tiden persiljan och lägg ner i grytan.
8
9
5. Servera med potatis eller ris.
265 KCAL PER PORTION EXKL. POTATIS OCH RIS
E% 27 proc protein, 33 proc fett, 30 proc kolhydrater