Italienskt långpannebröd med feta, oliver och rosmarin

Du behöver 3 dl Ljummet vatten 0.5 pkt jäst (25 g) 2 msk olivolja 2 tsk salt 7.5 dl vetemjöl special Topping: 0.5 st burk...


1 portion

Du behöver

  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 7.5 dl vetemjöl special

Topping:

0.5 st burk fetaosttärningar i marinad
15 st svarta oliver
1 msk olivolja
6 st kvistar rosmarin

Gör så här

1
Mät upp vatten i matberedaren (använd plastkniv om sådan finns till din maskin). Smula i jästen och kör tills den löst sig. Tillsätt olja och salt. Arbeta in mjölet, spara sista decilitern att justera degens fasthet med, tills degen precis släpper bunkens kant.

2
Arbeta degen på halv fart cirka 3 minuter. Låt degen jäsa övertäckt cirka 45 minuter.

3
Häll ut degen i en liten papprad långpanna (cirka 30 x 20 cm). Tryck ner fetaosttärningar och oliver ordentligt i degen, ringla över olivolja och stick ner småkvistar med rosmarin här och var. Sätt brödet att jäsa till dubbel storlek, 20–30 minuter.

4
Grädda brödet strax under mitten i ugnen i 225 grader 25–30 minuter tills ytan är gyllenbrun.

5
Servera brödet helst nygräddat till sallad, soppa eller buffé och kallskuret. Brödet kan frysas, men ljumma det i ugnen efter upptining före servering.


Kommentar:
Tid: 2 timmar inklusive jästider.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top