Morotsfrallor med valnötskärnor

Du behöver 50 g jäst 75 g smör 2 1/2 dl morotsjuice 2 1/2 dl mjölk 3 tsk salt 1/2 dl (bak)sirap 2 tsk mald...


30 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl morotsjuice
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 tsk salt
  • 1/2 dl (bak)sirap
  • 2 tsk mald nejlika
  • 2 tsk mald ingefära
  • 500 g morötter, fint rivna
  • 100 g valnötskärnor
  • 16–17 dl vetemjöl
  • vallmo- eller sesamfrön

Gör så här

1
Smula jästen i degbunken. Smält smöret, ljumma juice och mjölk till 37 grader. Häll vätskan i bunken och vispa ut jästen. Tillsätt salt, sirap, kryddor, morötter och valnötter. Arbeta i mjölet tills degen släpper bunken, degen ska vara lite klibbig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Forma frallor och lägg på plåt med lite olja och salt på. Jäs ytter­ligare 30 minuter. Pensla med mjölk och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 grader till gyllene färg, knappt 10 minuter.


Kommentar:
Tid: 1 3/4 timme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top