Du behöver

  • 300–400 g quornbitar
  • 2 palsternackor
  • 5–6 potatisar
  • 1 grön squash
  • 200 g kantareller
  • 1/2 schalottenlökar
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • timjan
  • TILLBEHÖR
  • 2 dl matyoghurt
  • tomatsallad

Gör så här

1
1 Skala och skär rotfrukterna i halvstora kuber. Ångkoka dem lätt så att de har kvar lite tuggmotstånd.

2

3
2. Skär squash och svamp i bitar och hacka löken. Bryn i en stekpanna med olja, salt och peppar.

4

5
3. Tillsätt rotfruktsbitar och quorn. Bryn alltsammans och smaka av med salt, peppar och timjan.

6

7
4. Servera gärna med matyoghurt och en härlig tomatsallad.


Kommentar:
228 KCAL PER PORTION, UTAN TILLBEHÖR
E% 28 procent protein, 25 procent fett, 47 procent kolhydrater

Receptet kommer från boken “Grönt helt enkelt” som är utgiven av tidningen HÄLSA. Boken går att beställa på vår webb-shop på www.halsa.se