Du behöver
- 300–400 g quornbitar
- 2 palsternackor
- 5–6 potatisar
- 1 grön squash
- 200 g kantareller
- 1/2 schalottenlökar
- 1 msk olja
- salt och peppar
- timjan
- TILLBEHÖR
- 2 dl matyoghurt
- tomatsallad
Gör så här
1
1 Skala och skär rotfrukterna i halvstora kuber. Ångkoka dem lätt så att de har kvar lite tuggmotstånd.
2
3
2. Skär squash och svamp i bitar och hacka löken. Bryn i en stekpanna med olja, salt och peppar.
4
5
3. Tillsätt rotfruktsbitar och quorn. Bryn alltsammans och smaka av med salt, peppar och timjan.
6
7
4. Servera gärna med matyoghurt och en härlig tomatsallad.
228 KCAL PER PORTION, UTAN TILLBEHÖR
E% 28 procent protein, 25 procent fett, 47 procent kolhydrater
Receptet kommer från boken “Grönt helt enkelt” som är utgiven av tidningen HÄLSA. Boken går att beställa på vår webb-shop på www.halsa.se