Du behöver
- 150 g palsternacka (ca 2 st)
- 150 g potatis (2–3 st)
- 100 g gul lök (ca 1)
- 3 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 msk rapsolja
- 1 msk smör
- TILLBEHÖR
- Rårörda lingon
- Rårivna morötter eller vitkålssallad
Gör så här
1
1. Skala och riv palsternacka, potatis och lök ganska grovt på ett rivjärn eller i matberedaren.
2
3
2. Vispa upp äggen lätt i en bunke, tillsätt salt och blanda i allt rårivet.
4
5
3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt ca 1/2 tsk rapsolja och 1/2 tsk smör. Klicka i ca 1 dl smet och platta ut den i pannan. Stek rårakorna frasigt guldbruna på båda sidor.
6
7
4. Servera med rårörda lingon och exempelvis råriven morot eller vitkålssallad.
445 KCAL PER PORTION (inklusive 1/2 dl rårörda lingon och 100 g morötter per person)
E% 12 proc protein, 46 proc fett, 42 proc kolhydrater