Du behöver

  • 150 g palsternacka (ca 2 st)
  • 150 g potatis (2–3 st)
  • 100 g gul lök (ca 1)
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • TILLBEHÖR
  • Rårörda lingon
  • Rårivna morötter eller vitkålssallad

Gör så här

1
1. Skala och riv palsternacka, potatis och lök ganska grovt på ett rivjärn eller i matberedaren.

2

3
2. Vispa upp äggen lätt i en bunke, tillsätt salt och blanda i allt rårivet.

4

5
3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt ca 1/2 tsk rapsolja och 1/2 tsk smör. Klicka i ca 1 dl smet och platta ut den i pannan. Stek rårakorna frasigt guldbruna på båda sidor.

6

7
4. Servera med rårörda lingon och exempelvis råriven morot eller vitkålssallad.


Kommentar:
445 KCAL PER PORTION (inklusive 1/2 dl rårörda lingon och 100 g morötter per person)
E% 12 proc protein, 46 proc fett, 42 proc kolhydrater