Bearnaisedressing

Du behöver 4 schalottenlökar 2 msk smör 1 tsk torkad dragon 3 tsk vitvinsvinäger 1 dl torrt vitt vin 1 ägg 1 tsk färsk dragon...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 ägg
  • 1 tsk färsk dragon
  • 1 1/2 dl matolja
  • 1 dl creme fraiche
  • salt och vitpeppar
  • ev lite extra vinäger

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret i en liten kastrull i ett par minuter utan att den får färg. Tillsätt torkad dragon. Häll i vinägern och låt den koka in nästan helt.

2
Häll på vin och låt koka ihop tills cirka hälften återstår. Dra åt sidan och låt svalna.

3
Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg i ägget och koka det i 1 minut. Knäck och gröp ur ägget i en mixer.

4
Sila i den lilla vätska som är kvar från lökkoket, tillsätt även 1 msk av löken samt dragon. Kör i gång mixern och häll i oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Häll över i en bunke och handvispa ner creme fraichen. Smaka av noga med salt, peppar och eventuellt lite extra vinäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top