Du behöver
- 4 schalottenlökar
- 2 msk smör
- 1 tsk torkad dragon
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 ägg
- 1 tsk färsk dragon
- 1 1/2 dl matolja
- 1 dl creme fraiche
- salt och vitpeppar
- ev lite extra vinäger
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret i en liten kastrull i ett par minuter utan att den får färg. Tillsätt torkad dragon. Häll i vinägern och låt den koka in nästan helt.
2
Häll på vin och låt koka ihop tills cirka hälften återstår. Dra åt sidan och låt svalna.
3
Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg i ägget och koka det i 1 minut. Knäck och gröp ur ägget i en mixer.
4
Sila i den lilla vätska som är kvar från lökkoket, tillsätt även 1 msk av löken samt dragon. Kör i gång mixern och häll i oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Häll över i en bunke och handvispa ner creme fraichen. Smaka av noga med salt, peppar och eventuellt lite extra vinäger.