Citronflarn

Du behöver 75 g rumstempererat smör 1 1/2 dl strösocker 3 äggvitor 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 2 citroner, det yttersta finrivna skalet...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 75 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner, det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt i en bunke.

2
Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel och tillsätt dem, mjöl, vaniljsocker och citronskal. Vispa ihop allt till en jämn smet.

3
Lägg över smeten i en spritspåse. Spritsa ut tunna rundlar, cirka 2 centimeter i diameter, på papprade plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen 4–6 minuter eller tills de börjat mörkna i kanterna. Låt svalna på plåten.


Kommentar:
Receptet ger cirka 120 pyttesmå flarn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top