Endiveblad med getost, mandel och päron

Du behöver Honungsmandel: 50 g sötmandel saltrostad 2 msk honung 2 st endiver 150 g getost på rulle 1 st päron ätmoget citronsaft svartpeppar Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

Honungsmandel:

50 g sötmandel saltrostad
2 msk honung
2 st endiver
150 g getost på rulle
1 st päron ätmoget
citronsaft
svartpeppar

Gör så här

1
Grovhacka mandeln. Rosta den lätt i en torr het stekpanna. Ringla över honung och låt den bubbla in i mandeln i någon minut. Häll över på smörpapper. Låt stelna och bryt den sedan i mindre bitar. Hit går det bra att förbereda.

2
Plocka fina blad från endiverna och lägg upp på fat. Smula osten

3
grovt och fördela i bladen. Fintärna päronet och pressa över lite citron (så att frukten inte mörknar). Strö över päron och mandel, dra några tag med svart­pepparkvarnen över.


Kommentar:
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top