Långbakad fänkål

Du behöver 3 st fänkål medelstora 1.5 dl olivolja 1 st citron saften av 3 st lagerblad gärna färska 4 st vitlöksklyftor 2 tsk fänkålsfrön...


0 portioner

Du behöver

  • 3 st fänkål medelstora
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 st citron saften av
  • 3 st lagerblad gärna färska
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk fänkålsfrön hela
  • 1.5 tsk salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader. Ansa och skär fänkålen i sex klyftor vardera. Lägg dem i en rymlig ugnssäker form. Tillsätt resten av ingredienserna och vänd runt allt väl. Täck formen noga med folie.

2
Baka mitt i ugnen i 4–5 timmar tills fänkålen är mjuk. Vänd runt fänkålen 1–2 gånger under tiden de bakas. Ställ kallt till servering.


Kommentar:
Tid: 15 minuter + 4-5 timmar i ugnen.
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top