Du behöver
- 3 st fänkål medelstora
- 1.5 dl olivolja
- 1 st citron saften av
- 3 st lagerblad gärna färska
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 tsk fänkålsfrön hela
- 1.5 tsk salt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 125 grader. Ansa och skär fänkålen i sex klyftor vardera. Lägg dem i en rymlig ugnssäker form. Tillsätt resten av ingredienserna och vänd runt allt väl. Täck formen noga med folie.
2
Baka mitt i ugnen i 4–5 timmar tills fänkålen är mjuk. Vänd runt fänkålen 1–2 gånger under tiden de bakas. Ställ kallt till servering.
Tid: 15 minuter + 4-5 timmar i ugnen.
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.