Marinerad biff

Du behöver 1 kg utskuren biff smör och matolja salt och svartpeppar Marinad: 1 stor vitlöksklyfta 1 dl olivolja 1 citron, det yttersta grovrivna skalet...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg utskuren biff
  • smör och matolja
  • salt och svartpeppar
  • Marinad:
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, det yttersta grovrivna skalet och saften
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 msk rå- eller strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Stek biffarna i smör och matolja i cirka 2 minuter på varje sida (medium-rare). Salta och peppra. Ta upp dem och låt svalna helt.

2
Finhacka vitlöken och rör ihop allt till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Lägg i kyl till nästa dag. Vänd påsen då och då.

3
Hit går det bra att förbereda.

4
Ta upp köttet ur marinaden och skiva det tunt. Lägg upp på fat och strö över persilja. Servera med béarnaise­dressingen.


Kommentar:
Tid: 20 minuter + 12 timmar marinering.
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top