Du behöver
- 1 kg utskuren biff
- smör och matolja
- salt och svartpeppar
- Marinad:
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 citron, det yttersta grovrivna skalet och saften
- 2 msk finhackad bladpersilja
- 1 msk rå- eller strösocker
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Stek biffarna i smör och matolja i cirka 2 minuter på varje sida (medium-rare). Salta och peppra. Ta upp dem och låt svalna helt.
2
Finhacka vitlöken och rör ihop allt till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Lägg i kyl till nästa dag. Vänd påsen då och då.
3
Hit går det bra att förbereda.
4
Ta upp köttet ur marinaden och skiva det tunt. Lägg upp på fat och strö över persilja. Servera med béarnaisedressingen.
Tid: 20 minuter + 12 timmar marinering.
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.