Potatissallad med tryffel

Du behöver 1 kg delikatesspotatis eller 3 st ägg 250 g grön sparris dressing 0.75 dl olivolja 1.5 tsk tryffelolja 2 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis eller
  • 3 st ägg
  • 250 g grön sparris
  • dressing
  • 0.75 dl olivolja
  • 1.5 tsk tryffelolja
  • 2 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Till garnering

1 st rödlök
0.5 dl färska myntablad

Gör så här

1
Tvätta potatisen väl. Koka den precis mjuk i saltat vatten. Låt svalna och halvera dem sedan. Koka äggen halvmjuka, 5–6 minuter. Låt svalna och skala dem. Ansa och skär sparrisen i cirka 3 centimeter breda bitar. Koka dem i 1–2 minuter, skölj i kallt vatten. Rör ihop dressingen. Hit går det bra att förbereda.

2
Blanda potatis och sparris. Vänd runt med dressingen. Skär äggen i klyftor, lägg dem på potatisen. Skala och skär löken i tunna ringar. Strö över lök och mynta.


Kommentar:
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top