Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis eller
- 3 st ägg
- 250 g grön sparris
- dressing
- 0.75 dl olivolja
- 1.5 tsk tryffelolja
- 2 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Till garnering
1 st rödlök
0.5 dl färska myntablad
Gör så här
1
Tvätta potatisen väl. Koka den precis mjuk i saltat vatten. Låt svalna och halvera dem sedan. Koka äggen halvmjuka, 5–6 minuter. Låt svalna och skala dem. Ansa och skär sparrisen i cirka 3 centimeter breda bitar. Koka dem i 1–2 minuter, skölj i kallt vatten. Rör ihop dressingen. Hit går det bra att förbereda.
2
Blanda potatis och sparris. Vänd runt med dressingen. Skär äggen i klyftor, lägg dem på potatisen. Skala och skär löken i tunna ringar. Strö över lök och mynta.
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.