Chokladvåffeltårta med passionsglassfyllning

Du behöver 6–8 dl passionsfruktsglass 1 1/4 dl vetemjöl 1 1/2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 dl kallt vatten 1 nypa salt 1 1/2...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6–8 dl passionsfruktsglass
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2–3 msk smält smör till gräddning

Gör så här

1
Hetta upp våffeljärnet. Ta fram glassen och låt den tina lite.

2
Vispa samman mjöl, siktad kakao, vaniljsocker, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och vänd ner den.

3
Pensla våffeljärnets stekytor med smält smör.

4
Lägg 3/4–1 dl smet i mitten, bred ut lite och kläm ihop järnet. Grädda laggen cirka 2 minuter, ta ur med gaffel. Lägg färdiga våfflor åtskilda på galler, så de håller sig frasiga.

5
Servera med glassen, antingen vid sidan om eller bred den på laggarna och bygg en liten våffeltårta.

6
Tips! Byt kakaon mot lika mycket vetemjöl om du inte vill ha chokladsmak. Vaniljsockret kan uteslutas. Receptet kan dubblas.


Kommentar:
Hittar du ingen passionsfruktsglass kan du blanda färskt fruktkött från tre frukter i halvtinad apelsin- eller mangosorbet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top