Du behöver
- 6–8 dl passionsfruktsglass
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1 1/2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kallt vatten
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 2–3 msk smält smör till gräddning
Gör så här
1
Hetta upp våffeljärnet. Ta fram glassen och låt den tina lite.
2
Vispa samman mjöl, siktad kakao, vaniljsocker, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och vänd ner den.
3
Pensla våffeljärnets stekytor med smält smör.
4
Lägg 3/4–1 dl smet i mitten, bred ut lite och kläm ihop järnet. Grädda laggen cirka 2 minuter, ta ur med gaffel. Lägg färdiga våfflor åtskilda på galler, så de håller sig frasiga.
5
Servera med glassen, antingen vid sidan om eller bred den på laggarna och bygg en liten våffeltårta.
6
Tips! Byt kakaon mot lika mycket vetemjöl om du inte vill ha chokladsmak. Vaniljsockret kan uteslutas. Receptet kan dubblas.
Hittar du ingen passionsfruktsglass kan du blanda färskt fruktkött från tre frukter i halvtinad apelsin- eller mangosorbet.