Du behöver
- 5 dl bruna eller gröna linser
- 1 liter vatten
- 4 lökar
- 2 1/2 dl ris
- 2 1/2 dl olja
- 1 tsk salt
Gör så här
1
1. Blötlägg linserna i 2–3 tim och koka enligt förpackningens anvisningar.
2
3
2. Sila linserna och ta tillvara på 3 dl spad som ska
4
användas till riset.
5
6
3. Hacka två lökar och stek dem i hälften av oljan.
7
8
4. Häll i de kokta linserna och blanda.
9
10
5. Blanda i riset med linserna och löken. Häll i linsspadet och salta. Tillaga på låg värme tills riset är klart, ca 15 min.
11
12
6. Hacka två lökar och fritera i resten av oljan.
13
14
7. Servera på ett stort fat och garnera med den friterade
15
löken, sallad och naturell yoghurt.
866 KCAL PER PORTION (EXKL SALLAD OCH YOGHURT)
E% 14 procent protein, 41 procent fett, 45 procent kolhydrater
Receptet kommer från boken “Kryddor från Rosengård”