Du behöver

  • 1 potatis
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 4 dl röda linser
  • 1 liter vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm allkrydda vegeta
  • 50 g smör eller margarin
  • paprikapulver

Gör så här

1
1. Dela potatis, lök och morötter i små bitar och koka tillsammans med linserna i vattnet tills grönsakerna är mjuka.

2

3
2. Vispa kraftigt. Häll i vispgrädden och krydda med allkrydda vegeta och koka ytterligare 5 min.

4

5
3. Smält matfettet och rör ner paprikapulvret.

6

7
4. Servera soppan och skeda över den röda smörblandningen i dekorativa mönster.


Kommentar:
En lättlagad linssoppa med mjuk smak. Receptet är hämtat från boken “Kryddor från Rosengård”

601 KCAL PER PORTION
E% 14 procent protein, 54 procent fett, 32 procent kolhydrater