Du behöver
- 3 dl vatten
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 st ägg (medelstora)
- 250 g jordgubbar färska eller frysta
- 1/2–1 dl rom ljus eller mörk
- 0.5 l jordgubbsglass
Gör så här
1
Koka upp vatten och smör. Rör in mjölet med en trägaffel. Koka under kraftig omrörning tills smeten släpper från kastrullen. Låt smeten svalna lite. Rör ner äggen, ett i taget, mycket kraftigt. Klicka ut 12 runda bakelser på papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.
2
Skiva bären. Häll rom över och låt dem stå 15 minuter. Tina glassen något. Blanda i bären. Skär toppen av bakelserna och fyll med glassen, sätt tillbaka toppen. Ställ i frysen tills de ska serveras.
Läsarrecept av: Louise Lindström.