Petit choux-bakelser med rom-jordgubbsglass

Du behöver 3 dl vatten 100 g smör 2 dl vetemjöl 3 st ägg (medelstora) 250 g jordgubbar färska eller frysta 1/2–1 dl rom ljus...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg (medelstora)
  • 250 g jordgubbar färska eller frysta
  • 1/2–1 dl rom ljus eller mörk
  • 0.5 l jordgubbsglass

Gör så här

1
Koka upp vatten och smör. Rör in mjölet med en trägaffel. Koka under kraftig omrörning tills smeten släpper från kastrullen. Låt smeten svalna lite. Rör ner äggen, ett i taget, mycket kraftigt. Klicka ut 12 runda bakelser på papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.

2
Skiva bären. Häll rom över och låt dem stå 15 minuter. Tina glassen något. Blanda i bären. Skär toppen av bakelserna och fyll med glassen, sätt tillbaka toppen. Ställ i frysen tills de ska serveras.


Kommentar:
Läsarrecept av: Louise Lindström.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top