Zerda

Du behöver 2 dl ris 8 dl vatten 1/2 g saffran 1 dl socker 1 msk malen kardemumma 50 g smör DEKORATION 1 dl matolja...


8 portioner

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 8 dl vatten
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 50 g smör
  • DEKORATION
  • 1 dl matolja
  • 200 g skållad sötmandel
  • 2 tsk malen kanel

Gör så här

1
1. Blötlägg riset i 1–2 tim. Blanda saffran med 1 dl kokt vatten och rör om. Låt stå och svalna i 1–2 tim.

2

3
2. Koka upp riset tillsammans med saffransvattnet och resten av vattnet. Låt koka på svag värme i 1 tim.

4

5
3. Tillsätt socker, kardemumma och smör.

6

7
4. Fräs den skållade mandeln i olja och låt kallna.

8

9
5. Häll upp desserten på ett stort fat och dekorera med mandel och kanel. Låt stå kallt i minst 4 tim.


Kommentar:
316 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 52 procent fett, 40 procent kolhydrater

Receptet är hämtat ur boken “Kryddor från Rosengård”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top