Du behöver
- 2 dl ris
- 8 dl vatten
- 1/2 g saffran
- 1 dl socker
- 1 msk malen kardemumma
- 50 g smör
- DEKORATION
- 1 dl matolja
- 200 g skållad sötmandel
- 2 tsk malen kanel
Gör så här
1
1. Blötlägg riset i 1–2 tim. Blanda saffran med 1 dl kokt vatten och rör om. Låt stå och svalna i 1–2 tim.
2
3
2. Koka upp riset tillsammans med saffransvattnet och resten av vattnet. Låt koka på svag värme i 1 tim.
4
5
3. Tillsätt socker, kardemumma och smör.
6
7
4. Fräs den skållade mandeln i olja och låt kallna.
8
9
5. Häll upp desserten på ett stort fat och dekorera med mandel och kanel. Låt stå kallt i minst 4 tim.
316 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 52 procent fett, 40 procent kolhydrater
Receptet är hämtat ur boken “Kryddor från Rosengård”