Kycklinggryta Orange

Du behöver 900 g kronfågel kycklinglårfilé smör till stekning salt och peppar 10 st schalottenlökar små 2 st morötter 0.5 st purjolök 5 dl kött...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 g kronfågel kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 10 st schalottenlökar små
  • 2 st morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 5 dl kött
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • orange pepper färdig kryddblandning från Santa Maria
  • maizena Ev. snabbredning.

Tillbehör:

kokt ris

Gör så här

1
Dela lårfiléerna och bryn dem runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt små skalade lökar, morötter i slantar, skivad purjolök och låt steka med ett par minuter. Tillsätt buljong, saft från en apelsin och koncentrerad apelsinjuice. Låt allt puttra samman i några minuter tills kycklingen är klar. Förstärk ev. smaken med orange pepper. Red ev. av något med maizena redning. Vid servering garneras rätten med rivet apelsinskal och skinnfria klyftor från en apelsin. Servera kokt ris till. Tips! Smaksätt gärna med hackad färsk timjan.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top