Du behöver
- 100 g färsk spenat
- 1 kruka krispsallad
- 4 kokta ägg
- 6 kokta potatisar
- 1 purjolök
- 2 msk kapris
- SENAPSVINÄGRETT (1 DL)
- 1/2 msk senap (helst dijon)
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl neutral olja
- 1/2 tsk honung
- 1/2 msk vatten
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1 Skölj salladen och skär eller klipp den i bitar. Lägg på stort fat.
2
3
2 Skala ägg och skär i halvor eller fjärdedelar. Skär potatisen i mindre bitar.
4
5
3 Strimla purjon och fräs den snabbt i stekpanna så att den mjuknar.
6
7
4 Gör senapsvinägrett: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle, sedan vatten, honung, salt och peppar.
8
9
5 Lägg upp allt på salladen, strö över kapris och droppa över dressingen.
278 KCAL PER PORTION
E% 14 proc protein, 58 proc fett, 28 proc kolhydrater