Du behöver

  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka krispsallad
  • 4 kokta ägg
  • 6 kokta potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 msk kapris
  • SENAPSVINÄGRETT (1 DL)
  • 1/2 msk senap (helst dijon)
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl neutral olja
  • 1/2 tsk honung
  • 1/2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1 Skölj salladen och skär eller klipp den i bitar. Lägg på stort fat.

2

3
2 Skala ägg och skär i halvor eller fjärdedelar. Skär potatisen i mindre bitar.

4

5
3 Strimla purjon och fräs den snabbt i stekpanna så att den mjuknar.

6

7
4 Gör senapsvinägrett: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle, sedan vatten, honung, salt och peppar.

8

9
5 Lägg upp allt på salladen, strö över kapris och droppa över dressingen.


Kommentar:
278 KCAL PER PORTION
E% 14 proc protein, 58 proc fett, 28 proc kolhydrater