Fiskgryta med curry

Du behöver 1–1 1/2 msk curry 1 msk neutral olja 1 burk (400 g) kokosmjölk 1–2 dl vatten 1/2 tärning fiskbuljong 1/2–1 purjolök 1 strå...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1–1 1/2 msk curry
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk (400 g) kokosmjölk
  • 1–2 dl vatten
  • 1/2 tärning fiskbuljong
  • 1/2–1 purjolök
  • 1 strå citrongräs
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1–2 broccolistånd
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 skvätt kallvatten
  • 1 tinad påse grytfisk (400) g, i bitar
  • 20 kokta grönskalsmusslor
  • färsk koriander

Gör så här

1
Fräs curryn på medelvärme i oljan i tjockbottnad gryta under omrörning. Häll i kokosmjök och vatten, smula i buljong, koka upp under lock.

2
Grovskiva purjo, skölj i durkslag och låt rinna av. Banka citrongräset med knivskaft. Skölj kål och broccoli, bryt till buketter. Lägg allt i currymjölken och koka upp igen.

3
Skaka vetemjöl och vatten till jämn smet, rör ner i currymjölken. Sjud under lock på svag värme 8 minuter. Höj värmen, lägg i fisk och musslor. Koka upp och sjud

4
3 minuter. Garnera om du vill med grönskalsmusslor. Servera med vildris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top