Du behöver
- 1–1 1/2 msk curry
- 1 msk neutral olja
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1–2 dl vatten
- 1/2 tärning fiskbuljong
- 1/2–1 purjolök
- 1 strå citrongräs
- 1 litet blomkålshuvud
- 1–2 broccolistånd
- 2 msk vetemjöl
- 1 skvätt kallvatten
- 1 tinad påse grytfisk (400) g, i bitar
- 20 kokta grönskalsmusslor
- färsk koriander
Gör så här
1
Fräs curryn på medelvärme i oljan i tjockbottnad gryta under omrörning. Häll i kokosmjök och vatten, smula i buljong, koka upp under lock.
2
Grovskiva purjo, skölj i durkslag och låt rinna av. Banka citrongräset med knivskaft. Skölj kål och broccoli, bryt till buketter. Lägg allt i currymjölken och koka upp igen.
3
Skaka vetemjöl och vatten till jämn smet, rör ner i currymjölken. Sjud under lock på svag värme 8 minuter. Höj värmen, lägg i fisk och musslor. Koka upp och sjud
4
3 minuter. Garnera om du vill med grönskalsmusslor. Servera med vildris.