Du behöver

  • BROCCOLILAGER:
  • 400 g broccoli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl cashewnötter, grovt hackade
  • salt
  • peppar
  • 3 ägg
  • TOMATLAGER:
  • 1 gul lök
  • 5 stora tomater
  • 3 ägg
  • 1/2 dl riven parmesan
  • salt
  • TILL SERVERING:
  • Alfalfagroddar
  • eller rödbetsskott

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
2. Värm fryst broccoli eller koka färsk tills den mjuknat. Mixa med en vitlöksklyfta. Rör i nöthacket. Salta och peppra. Blanda med tre ägg.

4

5
3. Hacka lök till tomatlager. Fräs tills den mjuknat. Skär tomater i stora bitar, låt puttra med löken i kastrull på mycket låg värme ca 30 min. Rör i ägg och ost. Smaka av med salt.

6

7
4. Smörj en stor form eller flera små. Häll i broccolismeten först, toppa med ett lager tomatröra.

8

9
5. Sätt in en ugnsfast form med vatten i ugnen, sätt patéformen/formarna i vattenbadet. Låt stå ca 1 tim om det är en stor form, halva tiden för små formar.