Du behöver
- BROCCOLILAGER:
- 400 g broccoli
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl cashewnötter, grovt hackade
- salt
- peppar
- 3 ägg
- TOMATLAGER:
- 1 gul lök
- 5 stora tomater
- 3 ägg
- 1/2 dl riven parmesan
- salt
- TILL SERVERING:
- Alfalfagroddar
- eller rödbetsskott
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2. Värm fryst broccoli eller koka färsk tills den mjuknat. Mixa med en vitlöksklyfta. Rör i nöthacket. Salta och peppra. Blanda med tre ägg.
4
5
3. Hacka lök till tomatlager. Fräs tills den mjuknat. Skär tomater i stora bitar, låt puttra med löken i kastrull på mycket låg värme ca 30 min. Rör i ägg och ost. Smaka av med salt.
6
7
4. Smörj en stor form eller flera små. Häll i broccolismeten först, toppa med ett lager tomatröra.
8
9
5. Sätt in en ugnsfast form med vatten i ugnen, sätt patéformen/formarna i vattenbadet. Låt stå ca 1 tim om det är en stor form, halva tiden för små formar.