Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 3 1/2 dl grahamsmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 2 1/2 dl vatten
- 1 dl olivolja
- 1 1/2 dl filmjölk
- 2 dl riven Västerbottensost
- 100 g färsk spenat
- 1 dl rostade pinjenötter
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 gradet. Blanda alla torra ingredienser.
2
3
2. Vispa äggen till ett skum och blanda i vatten, olivolja, filmjölk och ost. Blanda ner äggblandningen i mjölet.
4
5
3. Skölj spenaten och skär/klipp i mindre bitar. Rör ner spenat och nötter i smeten.
6
7
4. Klicka ner den kraftiga smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar av papper.
8
9
5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna på ett galler.
375 KCAL PER STYCK
E% 12 proc protein, 50 proc fett, 38 proc kolhydrater