Matmuffins

Du behöver 5 dl vetemjöl 3 1/2 dl grahamsmjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk salt 3 ägg 2 1/2 dl vatten 1 dl olivolja 1...


10 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 100 g färsk spenat
  • 1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 gradet. Blanda alla torra ingredienser.

2

3
2. Vispa äggen till ett skum och blanda i vatten, olivolja, filmjölk och ost. Blanda ner äggblandningen i mjölet.

4

5
3. Skölj spenaten och skär/klipp i mindre bitar. Rör ner spenat och nötter i smeten.

6

7
4. Klicka ner den kraftiga smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar av papper.

8

9
5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna på ett galler.


Kommentar:
375 KCAL PER STYCK
E% 12 proc protein, 50 proc fett, 38 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top